EFKs böneblogg

 

Aktuella böneämnen. Klicka på länken ovan så kommer du till bloggen.

 

Du kan även välja att följa bloggen via e-post. Gå in via länken ovan och skriv in din e-post adress.

 

 

Programbladet i pdf format

nov_2018-jan_2019.pdf

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VÄLKOMMEN

PÅ VÅRA MÖTEN,

TA GÄRNA MED NÅGON


kopia_av_dsc_1275.JPG 

Gud är både och…

 

”Religion är opium för folket.” Det menade Karl Marx och ville med det manövrera ut religionen ur sitt samhällsbygge. Och kanske finns det en tendens att idéer och fantasier kan få oss att fly verkligheten för att söka oss fram till en snuttefilt när livet är hårt.

 

Vi kan få för oss att det är detsamma med kristendomen. Det dröjer inte många veckor förrän vi är inne i advents- och juletider och vi bevittnar kanske flera olika uppsättningar av drama där ett visst Jesusbarn är närvarande. Julkrubbor i våra skolor och kyrkor pryds med halm och en docka föreställande detta gossebarn läggs däri. Om det endast är detta som kristendomen bygger på borde det vara ganska nära till nallebjörn och snuttefilt.

 

Men händelserna kring detta Jesusbarn tar inte slut där i krubban. Samma barn som sedan växer upp är den som med kärlek, vishet och kraft hjälper människor upp från sjukbäddar, upprättar dem som inte har något att hoppas på, går emot förtryckande ledarskap och tror på ett gäng enkla fiskare, som han undervisar om det rike han företräder. Det hela slutar med att detta lilla söta Jesusbarn i halmens strå går in döden för alla människor och han kallar sina efterföljare att göra samma sak. Kämpa för det goda, för sanningen och för att varje människa ska få en ärlig chans att faktiskt få ta del av den himmelska verkligheten, både nu och i framtiden.

 

Gud är nåd, men också sanning. Han ger vila, men också kraft för att kämpa den goda kampen. Gud är både och! Han är ett litet hjälplöst barn i krubban och en kung som vinner seger genom att dö och uppstå för en hel mänsklighet. Han kan ge dig det du är i behov av, det du längtar efter och han vill också utmana dig att göra detsamma för någon i din närhet eller långt bort. Den bästa julklappen är kanske just detta: Att ta emot det Gud vill ge dig och ge det vidare till andra.

 

 

Varma hälsningar

/Ida Hedström, pastor i EFS, Sidensjö och Betania, Skureå.

P.S. För samtal om liv och tro kan du nå mig på telefon 070-263 41 49 D.S.

 
stäng