EFKs böneblogg

 

Aktuella böneämnen. Klicka på länken ovan så kommer du till bloggen.

 

Du kan även välja att följa bloggen via e-post. Gå in via länken ovan och skriv in din e-post adress.

 

 

Programbladet i pdf format

sep-okt_2017.pdf 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VÄLKOMMEN

PÅ VÅRA MÖTEN,

TA GÄRNA MED NÅGON


kopia_av_dsc_1275.JPG 

 

När allt verkade hopplöst litade Abraham ändå på Gud och bestämde sig för att inte bygga sitt liv på något han själv inte kunde gör utan på något som Gud hade lovat att han skulle göra. Så blev han stamfar för många, många folk… Rom 4:18 Ur översättningen ”The message på svenska”.

 

Hösten har gjort sin entré. Under natten som var kom vi under nollan på vissa håll och det känns lite snopet att det inte blev mer värme av sommaren. Vi får hoppas på några fina dagar under hösten. Det vi vet är att de ännu gröna träden snart kommer skifta färg och ikläda sig höstskruden. Naturen är bra märklig ändå: i sista stund, precis innan löven faller kläder sig träden i kanske den mest praktfulla färgdräkten, som för att ta farväl på ett storslaget sätt.

 

Egentligen är det samma sak med de blommande växterna. När en växt blir riktigt illa behandlad; kanske du glömmer vattna blomkrukan eller när granen blir rotryckt i en storm, då är det fara och färde. Trädets och växtens reaktion blir att den oftast sätter blommor, som en sista åtgärd för att leva vidare som en ny planta.

 

På många sätt vittnar detta om att det, trots omständigheterna, finns kraft i tron på Jesus. Oavsett om du har blivit rotryckt eller illa behandlad eller kanske frågar dig om livet inte har mer att erbjuda, finns det en plats i tron på Jesus där mer kraft finns att få. Kraft som vill hjälpa oss att finna fäste för våra rötter, på riktigt, och kraft som kan ge läkedom åt själen och ge livet den mening som gör att vi kan leva på riktigt.

 

Med önskan om en god höst!

Varma hälsningar Ida Hedström, pastor i EFS, Sidensjö och Betania, Skureå.

 

P.S. För samtal om liv och tro kan du nå mig på telefon 070-2634149 D.S.

 
stäng